Kulinaria

Przepis na jabłka z cynamonem

Chyba w żadnym polskim domu nie może zabraknąć jabłek, czy to tych z własnego ogródka, czy ze sklepu. Z jabłkami dobrze się komponuje cynamon, który podkreśla wyjątkowy smak jabłek. Dziś zamiast jabłecznika, czy tak zwanej szarlotki proponujemy jabłka z cynamonem na ciepło.

Składniki:

– 6 jabłek
– 200 ml wody
– 1/3 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie:

Umyj i obierz jabłka, a następnie pokrój na kawałki.
Pokrojone jabłka umieść na patelni z wodą, posyp cynamonem i gotuj około 15 minut, aż będą zupełnie miękkie.
Zmiksuj jeszcze ciepłe na gładką masę.

Porada!

Spróbuj marmolady z jogurtem lub z płatkami.

Poprzedni artykułNastępny artykuł

1 komentarz

  1. Greetings from Colorado! I’m bored to death at work so I decided to
    check out your site on my iphone during lunch break.
    I enjoy the info you provide here and can’t wait to
    take a look when I get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my cell phone ..
    I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, superb site!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *