Kulinaria

Przepis na pierwszy słodki obiadek – puree z brzoskwiniami, malin i kaszki quinoa

Twój maluszek skończył już roczek? To świetnie, już teraz może zacząć swoją przygodę ze słodkimi posiłkami. Tym razem polecamy pyszne i delikatne puree z brzoskwiniami, malinami i kaszką quinoa.

Puree z brzoskwiń, malin i kaszki quinoa

Składniki:

– 1 szklanka brzoskwiń pokrojonych w kostkę
– 1/3 szklanki malin
– ½ szklanki kaszki quinoe
– 1 szklanka wody

Przygotowanie:

Zagotuj wodę w rondelku i dodaj kaszkę quinoe.
Dodaj brzoskwinie a po 19 minutach maliny. Gotuj jeszcze 5 minut, aż guinoa będzie miękka i woda się nie wygotuje.
Pozostaw do wystygnięcia a potem zmiksuj. Polecamy pozostawić w puree większe kawałki owoców.

Porada!

Możesz wykorzystać mrożone maliny!
Puree trzymaj w lodówce do 3 dni, a w zamrażarce 2 miesiące.
To samo puree możesz przygotować z jagodami i jabłkami – przepis ten sam.

Poprzedni artykułNastępny artykuł

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *